torstai 19. tammikuuta 2012

Torstain kalakeitto ja marjarahka

Näin torstaisin Toivossa kokkaillaan kevyesti :)

(Viime viikolla valmistimme kasvispihvejä, joihin tuli raastettuna sekä porkkanaa että raakaa perunaa, muussattuja kidneypapuja, mausteita, ruokaöljyä, kananmunaa (meidän iiiisossa määrässä muita aineita viisi munaa), sipulia ja tummaa soijarouhetta keitettynä. Massasta muotoiltiin pihvejä, jotka paistettiin 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisukkeeksi tehtiin kreikkalainen salaatti (fetaa kuutioina, kurkkua, tomaattia ja punasipulia pilkottuna)
Tänään teimme kalakeiton ja marjarahkan, tässä ainekset:

6 isohkoa perunaa kuorittuna ja kuutioituna
Paketti (400 gr) alaskanseitifilettä kuutioituna
Pussillinen pakastevihanneksia (oman maun mukaan)
Purkki ruokakermaa
2 kasvisliemikuutiota
Mausteita maun mukaan
Laita perunat veteen keittymään ja kun keitto kiehuu, lisää kasvis(tai kala)liemikuutiot. Keitä hetki ja laita muut ainekset joukkoon. Keittele, kunnes perunat ovat kypsiä.

Marjarahka

Vajaa iso pussi suomalaisia pakastemansikoita
Pussillinen suomalaisia pakastemustikoita
Purkki kuohukermaa vatkattuna
Purkki rahkaa
Sokeria

Vatkaa kerma ja lisää muut ainekset. Anna maustua/sulaa jääkaapissa, kunnes rahka on mukavan syötävää :)

Hyvää ruokahalua, näitä kannattaa kokeilla kotonakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.