perjantai 27. tammikuuta 2023

Luvassa ihan helmi helmikuu

Toivontäyteinen viikko on tällä kierroksella pitänyt sisällään kohtaamisia ja kuulumisten vaihtoa, yhteistä aamiaismeininkiä, kahvia, teetä ja pientä lounastelua porukalla. Ollaan tehty tutkimusmatkailua keskustan kirpputoreilla ja käyty Toivossa monenlaisia keskusteluja arjesta, energiasta ja sen vierestä. Loppuviikosta villiinnyttiin pelaamaan netissä Älypäätä ja Kahoot!ia. Erilaiset sanapelit Älypään Aivojumpasta, Scrabbleen ja ristikoihin tuntuvat lähtevän just nyt helposti lentoon täällä. Uudella bingokoneella veivattiin myös eka kierros ja niin voitot kuin tappiotkin maistuivat melko makealle 😋 Jos ikinä kaipaat seuraa Yatzyyn tai pariin, niin täältä löytyy peliseuraa melkoisen suurella varmuudella!


ENSI VIIKOLLA TOIVOSSA ON OHJELMASSA SEURAAVAA:


Ma 30.1. Kohtaamispaikka on auki klo 10-14. Huom! tänään mennään siis jo tuntia aiemmin kiinni ja koko Toivo tyhjenee klo 14 mennessä ohjaajien lähtiessä verkostoitumaan muiden kohtaamispaikkojen kanssa.

Pientä aamupalaa katetaan pöytään klo 10 alkaen. Muista ottaa Toivoon tullessasi myös omat eväät mukaan, etenkin jos tulet koko päiväksi. Yhdessä syöminen on tosi mukavaa.

Alkuviikosta askarrellaan ystävänpäiväkortteja sekä itselle että osana HelsinkiMission korttikampanjaa, jossa ilahdutetaan nuoria. "Tuntemattoman hymy voi joskus pelastaa päivän. Samoin voi ystävänpäiväkortti merkitä saajalleen enemmän kuin uskotkaan."

Ti 31.1. Kohtaamispaikka on auki klo 10-15.

Tänään jatketaan eilisen korttikampanjan parissa. Tee ihan omanlainen kortti ja kirjoita siihen vaikka rohkaisun sanat, jotka sinäkin olisit joskus halunnut kuulla. Voit halutessasi piirtää, maalata, kirjoittaa, värittää, skräpätä... Lähetetään Toivolta tukku kortteja, jotka lämmittävät saajansa sydäntä vielä pitkään. Korttien tekemisestä voi tulla hyvä mieli myös sille, joka niiden parissa hetkisen näpertelee. Voit tehdä kampanjaan kortteja yhden tai useammankin. Kortit lähtevät postiin tämän päivän jälkeen.

Iltapäivällä klo 14-15 osallistumme Toivon olkkarista telkkarin äärellä Mielenterveyden keskusliiton itsemyötätuntowebinaariin, jonka aihe on tällä kertaa: Pysähdy hetkeksi -tauko ajatusten myllerryksestä. Järjestäjä muistuttaa, että kuunnellakseen webinaaria et tarvitse mitään aiempaa kokemusta aiheesta. Voit osallistua, vaikka koko aihe tuntuisi vähän ärsyttävältä, höpönlöpöltä tai et oikein edes ole kärryillä siitä, mistä on kyse. Ai niin, kaikki on parasta popcornin kanssa ja kivalla poppoolla.   

Ke 1.2. Kohtaamispaikka on auki klo 10-15.

Mindfulness-tuokio hiljentää Toivon hetkeksi klo 10.30. Etsiydy taas sulle hyvään paikkaan ja ole hetki läsnä itsellesi juuri siinä tilanteessa missä olet. 

Tänään leivotaan yhdessä. Runebergin päivä lähestyy kovaa kyytiä, siksipä voitaisiinkin lämmitellä jollakin sanaseppomaisella herkulla. Veikkaan tässä hetkessä, että lopputulos ei välttämättä ole kuitenkaan torttu, koska meidän jutuista tulee usein pellillisiä... 😁 Herkullista? -Varmasti! 

To 2.2. Kohtaamispaikka on auki klo 10-15.

Toivon Discordissa on ohjaaja paikalla klo 10-11. Poikkea juttelemassa tai kirjoittelemassa kuulumiset.

Iltapäivästä Digisoskut tulevat kylään Toivolle klo 13. Tule tutustumaan! Ai, mitkä ihmeen Digisoskut? Digisosku on kehittämishanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten osallisuutta hyödyntäen digitaalisesti toteutettuja sosiaalisen kuntoutuksen ja matalan kynnyksen ryhmätoimintoja. Voiskohan täällä olla jotain vaikka just sulle? 

Mukavaa loppuviikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.