perjantai 13. syyskuuta 2024

Nykydokumentointia kohtaamispaikalla OSA 1

   








Nykydokumentointia kohtaamispaikalla jatkuu OSA 2





 

Heipparallaa!

Tää viikko on mennyt pelaillen, jutellen ja kaikenlaisia pieniä tuunaus- ja askarteluprojekteja edistäen. Asiat on sopivasti levällään, eikä projekteja oo mikään kiire edes saattaa loppuun... Luovuus elää keskeneräisyydessä. 

Scrabble, Rummikub, Skipbo, Papupeli Bohnanza ja monet muut on saaneet ihmiset asettumaan toistensa kanssa taas kivoihin hetkiin, ja pelaamisen yhteydessä on voitu keskustella niin hassuja kuin syvällisempiäkin juttuja, niinkuin Toivossa aina. 💛

Keskiviikkona osallistuimme Vamoksen järjestämään Nuorten ja työnantajien yhteiseen tapahtumaan, Vamoksen Elävään Ammattikirjastoon. Kuulimme erilaisista työkokemuksista ja saatiin kurkistaa erilaisiin töihin. Olipa inspiroivaa ja innostavaa kuulla, mitä kaikkea voi tehdäkään työkseen, ja miten erilaiset polut kaikilla on työhönsä. Kaikkia kuulemiamme eri alojen ammattilaisia tuntui yhdistävän yksi asia: palo ja kiinnostus just siihen omaan alaansa joka on muodostunut erinäisten reittien ja monien mutkienkin kautta. Kiitos Vamokselle tilaisuudesta, oli tosi onnistunut tapahtuma!

Me toivolaiset innostuttiin kovasti myös mm. lautapelikahvilasta joka esittäytyi tapahtumassa, ja sinnehän me mennään porukalla joku kerta tässä syksyn aikana. 



 


 

Ensi viikolla Toivossa:

ma 16.9. klo 10-15 avoinna. Aamupalaa tarjolla. Klo 13 aletaan yhdessä suunnitella Toivon 20 vuotisjuhlia. 

ti 17.9 klo 10-15 avoinna. Roolipelejä luvassa Auralassa, mitä, koska ja kenelle? Uudesta roolipelikerhosta tullaan kertomaan Toivolle 13.30, tuu kuuntelemaan!

ke 18.9. klo 10-15 avoinna. Leivotaan yhdessä suolaista pannukakkua, sekä kasvis- että lihaversio. Herkutellaan klo 13 alkaen. 

to 19.9. TOIVO ON KIINNI; palavereja ja rahoitushakemuksen tekemistä ohjaajilla, että saadaan pitää avoinna kohtaamispaikkaa jatkossakin 💚

 pe 20.9. Toivo on perjantaiseen tapaan kiinni. Ohjaaja discordissa 10-11.

 

Hyvää viikonloppua, ensi viikolla nähdään! 

 

 



perjantai 6. syyskuuta 2024

Ihan valtavan mielenkiintoinen viikko on kyllä ollut! Toivolla ja meillä kaikilla on ihan huikea mahdollisuus olla mukana valtakunnallisessa TAKO-verkoston nykydokumentointikampanjassa. Kampanjan teemana on tänä vuonna TOIVO ja virallista tempauspäivää vietetään ensi viikon perjantaina 13.9. #toivontallentajat. 
Nykydokumentointi tarkoittaa nykyelämän, ilmiöiden ja tapahtuminen tallentamista tuleville sukupolville. Meidän arki, "ihan tavallinen " keskiviikko päivä kohtaamispaikalla, on tulevaisuuden historiaa. Aika mieletöntä. Kiitos Turun museokeskukselle ja Maijalle, joka täällä meidän kanssa vietti  päivän tutustuen, haastatellen ja valokuvaten arkeamme tallennettavaksi.  

Viikko päätettiin metsä-ja sieniretkeen Lausteen kuntoradan pusikoissa. Huh hellettä! Hikihän siellä tuli, niin lämmin keli oli.  Iloksemme sieniäkin löytyi ihan kohtalaisesti, kyllä niistä soppa tai piirakka syntyy.  Kanttarellien aika taitaa olla jo hieman ohi, mutta onneksi suppilovahveroiden aika alkaa vasta. Nyt on valmiiksi katsottu hyvät sienipaikat seuraavalle sienireissulle eli mennään vielä uudelleen tänä syksynä. 



Ja niin  paljon muuta on puuhailtu, kuva kertokoon puolestaan monenlaisista projekteista😊





ENSI VIIKOLLA TOIVOSSA:

MA 9.9. Toivo on auki klo 10-15. 

 Aamupalaa tarjolla klo 10-11 välillä. Luetaan yhdessä klo 11, tarina Pikku Prinssistä jatkuu.

TI 10.9. Toivo on auki 10-15. 

Tänään pelaillaan, kuten usein muutenkin. Tutustutaan ja pelaillaan Toivon kävijän tuomia pelejä ja varmaankin pelaillaan myös jotain tuttua peliä Toivon pelihyllystä.

KE 11.9 Toivo on auki 10-11.30 + 11.30-14 Elävä ammattikirjasto Vamoksella

Aamukahvit juodaan Toivolla ja klo 11.30 lähdetään kävellen Vamokselle. Olemme saaneet kutsun osallistua mielenkiintoiseen päivään. Paikalla on kahdeksan eri ammattialojen edustajaa, jotka kertovat omasta työstään, työalastaan ja alan töistä sekä omista opinto-poluistaan. Kierrellään porukalla  jutustelemassa ihmisten kanssa. Päivän kulku on hyvinkin rento! Kiitos Vamos kutsusta💗 

TO 12.9.  Toivo on auki klo 10-15. 

Ollaan Toivolla koko päivän, ilman suunniteltua ohjelmaa. Ainahan me jotain tekemistä keksitään yhdessä💛

PE 13.9.  TOIVO ON KIINNI. 

Ohjaaja on tuttuun tapaan tänään Discordissa klo 10-11 välillä. Tuu linjoille vaikka juomaan yhdessä aamukahvit ja juttelemaan samalla.