perjantai 12. toukokuuta 2023

Alkukesän lämpöinen tervehdys Toivolta

Aurinko ja lämpö on hellinyt meitä vihdoin näilläkin leveysasteilla, kohti kesää mennään lupaavaa vauhtia! 😎 Tällä viikolla ollaan mm. vaihdettu "vaikeita kuppeja" , askarreltu äitienpäiväkortteja... pelailtu, kohdattu...

Saimme inspiroivia vieraita Turkuun avattavalta kulttuuripajalta ja kuulimme miten vertaistuellinen, sospedsäätiön hanke starttailee ihan tänne Turun keskustaan, Linnankadulle jes! Tiedossa on melkoisen monipuolisen kuuloinen nuorten vertaisohjauksellinen luovuuden keskus, ja kohderyhmänä 18-35 vuotiaat nuoret aikuiset! Toteuttajina nuoret itse, huippua! Toiminta starttailee nyt jo sisustustiimin suunnitellessa yhdessä 2 työntekijän kanssa tiloja ym, ja ensimmäiset vertaisohjaajakoulutukset starttaa alkusyksystä. Lisää tietoa myöhemmin vaikka suoraan kulttuuripajalta! :) sosped.fi/etusivu/turun-kulttuuripaja tai hakusanalla kulttuuripajaturku instagramista. Kiitos vielä vierailusta, Vilma ja Saana! Tuumme joku kerta vastavierailulle sitten Toivon porukalla :) 

Keskiviikkona kirjoitettiin kirje itselle, ja se saapuu postitse sitten marraskuussa. Onpa mielenkiintoista mitä ajatuksia silloin herää tästä itselle kirjoitetusta kirjeestä. Puolessakin vuodessa kun ehtii monenlaista tapahtua ja ajatukset muuttua moneen kertaan. 

Torstaina retkeiltiin Toivon porukalla kasvitieteelliselle puutarhalle ja siellä saatiin kasveista väriloistoineen iloa ja lisävaloa päivään! Kasvihuoneet saivat ajan rientämään eikä pihaan ehditty edes perehtyä.  Selkeästi tämä tarkoittaa uutta Toivon reissua, ja nimenomaan pihaosuus kutsuu siis jo kesäkuussa, jes! Otetaan sinne piknikviltti ja eväitä mukaan ja mennään porukalla nauttimaan. Ja menkää ihmeessä jo ennenkin, itsekseen tai kaverin kanssa, sehän on ihan maksutonta sinne mennä pihan kasveja katselemaan. 💚


Ensi viikko on helatorstain vuoksi lyhyempi. Maanantaina ollaan avoinna 10-15 ja tuttuun tapaan Toivolla aamupalaa tarjolla. Sitten musiikkihetki jossa jokainen voi kuunteluttaa minkä biisin haluaa toinen toisilleen soitella. 

Tiistaina auki 10-15, ja ohjaaja discordissa linjoilla 10-11 välisen ajan. Livenä tiedossa runoratsujen laukkaamista ja virittelyä- tehdään mietelmiä ja runoja kesästä.

Keskiviikkona lähetään torille kahville 10 aikaan Toivolta. Katsotaan miltä kesäinen kauppatori näyttää uudistetussa asussaan ja nautitaan kesästä.  Siirrytään n.11 takaisin kohtaamispaikalle. Auki ollaan 15 asti. 

Helatorstaina Toivo on kiinni, mutta kannattaa lähteä vaikka luontoon hiukan katselemaan mitä öttiäisiä ja kasveja sieltä bongaisi.

 



Aurinkoa viikonloppuusi, kohtaamme jälleen! 💛

 

 





 

 

 

 

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.