perjantai 16. elokuuta 2024

Heipsansaa!

 



Viikko on mennyt monenlaisen tekemisen äärellä. Alkaa vahvistua aina vaan, se mikä ollaan tiedettykin; että Toivossa on multitalentteja; me saadaan ihan hetkessä kokoon (leikkimielellä tietenkin) vaikka Toivon oma kuoro, ja ihan suunnittelematta ja ennakoimatta alkaa pienestä vihjeestä yhteislaulua ja arjen piristämistä.  Kun on omanlaistensa seassa, on helpompaa heittäytyä. 👌

 Ihan vaan toivoilun, jutustelun, pelaamisen ym. lisäksi ollaan saatu keskiviikkona vieraita Turun museokeskukselta. TAKO-verkosto järjestää nykydokumentointitempauksen ja tämän vuoden teema on toivo. Kohtaamispaikka Toivo nähdään tempauksessa tärkeänä aikansa ilmiönä (ja se aika on ollut jo 20 vuotta tänä vuonna, jes!!!) sekä arvoiltaan tallennettavaksi, että kohtaamispaikka valikoitui tähän projektiin mukaan, huikeaa! Tämän päivän todellisuus on huomisen historiaa.  

Tempauspäivä on 13.9.2024 mutta dokumentoinnin voi tehdä jo ennen sitä. Yhteisenä tempauspäivänä dokumentoinnista viestitään tunnisteella #toivontallentajat. Kenenkään ei ole pakko osallistua tähänkään juttuun, vaan ihan normaalisti voi tulla Toivolle myös tempauspäivänä, ilman että joutuu osalliseksi jos ei halua tähän mukaan. Tässä saa osallistua paitsi kuvaajana, myös kuvattavana, ja haastateltunakin. Anonymiteetti ja tietosuoja-asiat on turvattu ja läpikäydään museokeskuksen työntekijöiden kanssa vielä tapahtumapäivän aamuna. Tässä on mahdollisuus jokaiselle toivolaiselle napata kuva, jolla ilmaisee, miten toivon kokee/kohtaamispaikan näkee. Mielenkiintoinen ja vahvasti ajassa kiinni oleva homma. Kaikkeen kivaan me päästäänkin mukaan! Mutta siis, lisätietoa jutusta lähempänä tempauspäivää ;)

Torstaina kohtaamispaikka oli kiinni, ja osallistuimme sensijaan Turun Taiteiden yöhön, jossa Turun NMKY:llä oli kauppatorilla oma tapahtumapisteensä. Oli mahdollisuus kokeilla sumopainia, koripallon heittoa, pelailla jalkapalloa tai heittää tarkkuusheittoa. Musiikki ja yhdessäolo olivat kuumankosteassa tapahtumassa hyvä kombo, ja mukavasti me kohdattiin teitä toivolaisia siellä torillakin. Kiitos seurasta! 💛



Ensi viikolla Toivo on avoinna seuraavasti: 

Ma 19.8. klo 10-15. Aamupalaa tarjolla. Opiskelijamme Jaana aloittaa harjoittelujaksonsa, tervetuloa Jaana, ja tulkaahan moikkaamaan ja tutustumaan Jaanaan. 💜 Maanantaina tehään myös Toivon 20 v juhlatarraa eteenpäin.

Ti 20.8. klo 10-15 Kivien maalaamista. Toivoon on hankittu maalattavia sileitä kiviä, joihin voit tulla tägäämään jälkesi tai tallettamaan vaikka suosikkibiisisi sanat. Tai maalata vaikka mursuksi koko kiven, tai jospa avokadoja tai mitä vaan. Anna mielikuvituksesi juosta. Tää homma liittyy facebookissa kurkattavissa olevaan juttuun, FinStones (kivien maalausta, piilotusta ja bongailua). Ensin taiteillaan, sitten laitetaan maastoon ja puistoihin ilahduttamaan löytäjäänsä.

Ke 21.8. klo 10-15 Kivien maalaaminen jatkuu.

To 22.8. klo 10-14. Klo 14 lähdetään ulkoilemaan ja piilotetaan maalattuja kiviä lähiympäristöön yhdessä, tietenkin !

Pe 23.8. Olemme tuttuun tapaan kiinni. Discordissa ohjaaja jututettavissa klo 10-11.  


Rentouttavaa viikonloppua Sinulle, nähään taas ensi viikolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.