perjantai 26. marraskuuta 2021

Toivon pilkahduksia!

Onpas taas ollut kiva viikko täällä Toivossa! Viikolla nähtiin sekä vanhoja että uusia tuttuja ja tutustujiakin piipahteli paikalla katselemassa kohtaamispaikan meininkiä. Askarteluhuoneessa on tutustuttu valtakunnallisten Mielenterveysmessujen yleisöohjelmaan aiheina: ahdistus ja yksinäisyys. Messuja seuraillessa syntyi monenlaisia kädentaidon ilahduttavia helmiä makrameesta paperisiin lumihiutaleisiin, suodatinpussikranssiin ja hamahelmihommeleihin. On korjattu vaatetta ja laukkua ja pelattu lautapelejä, siinä sivussa pohdittu arkea ja elämää ja keksitty yhdessä ratkaisuja arjen käytännön pulmatilanteissa. 




Maanantaina Marttojen kanssa yhteistyössä järjestetyllä Arki sujuvaksi-kurssilla keskusteltiin hyvän asumisen pelisäännöistä ja kokkailtiin jo melkeinpä tottunein ottein monenlaista hyvää, josta riitti nuorille kotiinvietäväksi asti. Tiistaina päästiin jututtamaan kohtaamispaikalla liikunta-alan opiskelijaa, Sofiaa, joka oli ilonamme kokonaisen päivän ja lähti kaikenlaisiin keskusteluihin, joita aiheen ympärille virisikin ihan laidasta laitaan. Ihan parasta! Viikon päätteeksi tehtiin vielä pieni kävelylenkki jokirannassa ihastelemassa Teatterisillan uutta lohikäärmettä ja Tuomiokirkon uuden uutukaista joulukuusta. Vähitellen mieli alkaa ymmärtää, että joulukuuhan siellä nurkan takana jo kolkuttelee.


ENSI VIIKOLLA TOIVOSSA TAPAHTUU:



MA 29.11. Toivo on auki klo 10-15.30. Aamupuuroa tarjolla klo 10-12. Tänään toimintakalenterissa ei lue muuta :) Muistathan, että Toivossa on aina monenlainen mahdollista ja täällä voi puuhastella halutessaan paljonkin, silloinkin kun kalenterissa on vain leppoisaa yhdessä oloa. Voi puuhastella, ja halutessaan olla puuhastelematta, Ihan omien voimavarojensa ja kiinnostuksensa mukaan.

TI 30.11. Tänään ohjaaja paikalla Discordin puhehuoneessa klo 10-11. Voidaan jutella ja kirjoitella yhdessä ja tarvittaessa viestiä voi laitella myös yksityisesti. Tulkaahan moikalle!

Toivo on auki klo 10-15.30. Tänään kuunnellaan olkkarissa kävijöiden valitsemaa musiikkia. Tule soittamaan ja / tai ihan vaan kuuntelemaan kivoja biisejä. Rentoa olemista siis. Tässäkin voi samalla halutessaan tehdä monenlaista, vaikka piirrellä, väritellä, tai mikä sitten sattuukin kutsumaan juuri nyt.

KE 1.12. Toivo on auki klo 10-14.30, jonka jälkeen lähdetään puoleksi tunniksi pienelle kuvausreissulle kohtaamispaikan lähimaastoon. Tänään alkaa Toivon joulukalenteri, joka on siis tänä vuonna yhdessä toteutettu "kuvakalenteri". Palataan vielä klo 15 kurkkaamaan minkälaisia kuvia saatiin aikaiseksi tänään. Näistä riittää kivaa jutunjuurta joulukuussa sekä kohtaamispaikan että Discordin puolelle. Ihan melkein jännittää, mitä ensimmäinen kalenterin luukku tuo tullessaan...

TO 2.12. Tänään ohjaaja paikalla Discordin puhehuoneessa klo 14-15.30.

Toivo on auki klo 10-14. Tänään maistellaan hiukan glögiä ja tietty piparkakkuja kaveriksi. Jos innostusta löytyy, niin kohtaamispaikan koristeluun on varattu mahdollisuus toiminassa mukana oleville. 

PE 3.12. Hyvää loppuviikkoa. Tässä vielä muistuttelen, että kohtaamispaikan Discord-palvelin on nuorille avoinna myös viikonlopun ja pyhäpäivän aikana 24/7. Puuttuuko sulta vielä kutsu palvelimelle? Saat sen laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen: nuorten.kohtaamispaikka@ymca.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.