perjantai 23. syyskuuta 2022

Syyskuun viimeinen viikko ja kollaasit ovat villinneet askarteluhuoneen!

Tällä viikolla päästiin porukalla tutustumaan järjestöjen tarjontaan aurinkoisella Kuappatorilla, joka alkaa olla vähitellen ilahduttavan valmiin oloinen. Toivossa meitä virkisti aamupalan ja muiden mukavan seuran lisäksi kehupäivä, joka muistutti siitä, miten tärkeää on puhua kauniisti ja kannustavasti sekä itselle että muille. Entä jos itseä voisikin puhutella niin kuin puhuttelisi hyvää ystävää? Mitähän siitäkin seuraisi? Lounais-Suomen-SYLI ry:n Sami ja Petra poikkesi meitä moikkaamassa keskellä viikkoa. Heidän kanssa on kyllä kiva jutella, ihan kaikesta. Toivossa suunniteltiin jo hiukan Eijan läksäreitä, juteltiin ja kirjoiteltiin Discordissa, pelattiin ja rakenneltiin kollaaseja. Askarteluhuoneessa tuntuu syntyvän ihan erityisiä luovia juttuja, jotka lähtevät liikkeelle nuorten ideoista. Kohtaamispaikalla on tavattu viime aikoina useampikin toimintaan tutustuva. Tervetuloa mukaan vaan, ihan jokaiselle 💗

Kiitos! 😍


ENSI VIIKOLLA:



Ma 26.9. Toivo on auki klo 10-15. Aamupalaa tarjolla klo 10 alkaen. Iltapäivällä klo 12 aikoihin pääsemme tutustumaan Nuotti-valmennukseen, josta meidän kanssa tulee juttelemaan kuntoutustyöntekijä ja seikkailuohjaaja Valtteri Liimula MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiöltä. Henkilökohtaista Nuotti-valmentajaa voi hakea käytännössä kuka vaan 16-29 -vuotias nuori, joka tarvitsee tukea jokapäiväisen elämän erilaisiin haasteisiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

Ti 27.9. Toivo on auki klo 10-15. 

Ohjaaja paikalla Toivon Discordissa klo 10-11. Poikkea paikalla puhehuoneessa tai kirjoittele yhdessä tai vaikka yksärinä.

Nuorten innoittamana tehdään tällä viikolla erilaisia kollaaseja askarteluhuoneessa. Tule tekemään omaa tai yhteistä projektia. Kollaasi on tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Sun kollaasi voi olla aiheeltaan, toteutukseltaan ja kooltaan ihan omanlaisensa ja käytännössä mitä vain. Voit tehdä isosti tai pienesti, kumpi vaan sopii sulle paremmin. Entä jos kollaasi muistuttaakin sua jostain tärkeästä asiasta? Voit sijoittaa sen vaikka sillä tavalla, että se tulee sua vastaan arjessa usein ja kiinnittää huomiosi ja ajatuksesi sopivalla tavalla. Näistä voi halutessaan koota vaikka päiväkirjaa tai tehdä yhden yksittäisen.

Ke 28.9. Retki Ruissalon saareen luontopolulle. Lähtö Toivolta klo 11.15. (Toivo on auki klo 10-11.15).  Ota mukaan syksyiseen metsään sopivat varusteet. Tarvitset matkaan mukaan kengät, joilla on mukava kävellä ja evästä, jota haluat reissussa syödä ja juoda. Kaikenlaiset säät sopivat meidän retkipäivään, tarvittaessa retken luonne muuttuu pienesti sään mukaan. Mutta siis menossa ollaan - ihan joka tapauksessa. Tule mukaan! 

To 29.9. Toivo on auki klo 10-15. Kollaasien tekeminen jatkuu. Tänään voi vielä aloitella uutta tai halutessaan jatkaa jo aloitettuja. Jos et halua tehdä omaa kollaasia, voit myös rakennella yhdessä Toivon yhteistä.

Niin, ja Toivossa voi aina myös vain olla. Joskus ihan vaan se, että tulee lähteneeksi kohtaamispaikalle ja voi olla muiden seurassa, on se juttu.


Mukavaa loppuviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.