perjantai 1. syyskuuta 2023

Syyskuu alkaa-mitähän mukavaa syksy tuo tullessaan?

Syyskuu starttailee ja kesäkausi alkaa jäädä taakse. Kohta päästään nauttimaan syksyn väriterapiasta kun ruska maalaa puut kauniiksi luonnon taideteoksiksi, pimenevät illat houkuttavat leffamaratonia katselemaan tai kynttilänvalossa tunnelmointiin. Toisille syksy on odotettua vaihtelua, toiset kokevat syksyn ahdistavana. Niin tai näin, sieltä se syksy saapuu.🍂

Pysähdy kuun vaihteessa miettimään, ehditkö vielä tekemään niitä asioita joista kesällä tykkäsit, vai pakottaako sateiden lisääntyminen ja jokin arjessa alkava asia hieman muuttamaan totuttua, sinulle toimivaa arkea? 

Toisille syyskausi tuo mukanaan uutta energiaa mm. työväenopiston kurssien tai harrastusten parissa. Toisilla energiataso laskee ja sängystä ei oikein jaksaisi nousta. Kuulutpa kumpaan tahansa porukkaan, niihin jotka syksystä saavat paljon, tai niihin, joille syksy on vaan pakottava tosiasia, on ainakin yksi paikka mikä on juuri Sinua varten. Toivoon voit tulla olipa olosi millainen tahansa; Toivossa jaetaan ilot ja surut.  Usein käykin niin, että täältä lähtee astetta keventyneemmällä mielellä loppupäivän viettoon. 

Harjoitellaan yhdessä pienin askelin hyväksyvämpää sisäistä (ja ulkoista) puhetta. Lempeydellä eri oloissa kohdatuksi tuleminen auttaa, ja sitä Toivossa on tarjolla tuvan täydeltä kesät-talvet 💙.

 

 

Tämä viikko on taas ollut täynnä kohtaamisia, yhdessä oloa, frisbeegolf-reissua, 19-vuotiaan Toivon juhlien valmistelua yhdessä leipomisineen, koristeluineen ja sitten lopulta juhlimista Toivon tapaan. 

Eilen juhlittiin herkullisin kasvispiirakka- ja porkkanakakkutarjoiluin. Toivoon tuli paikalle yli-ikäistyneitä kävijöitä, tämän hetken kävijöitä, Namikan muiden toimipisteiden väkeä... vau! Keskeistä kaikessa oli,että vaihdettiin kuulumisia. Olipa meitä taas paljon!

Puheensorinaa ja herkkuja riitti ja perinteinen juhlaohjelmamme-bingo-pyöräytettiin toki taas käyntiin. Kiitos ihan hurjan paljon kaikille teille jotka osallistuitte valmisteluihin, teille jotka olitte juhlassa mukana ja katusovittelun väelle iso kiitos kauniista synttärikimpusta. 💜 Ensi vuonna sitten Toivon parikymppiset- katsotaan mitä keksitään silloin.💝


Rautalanka-Toivon ihana koti on laajentunut jo kaksikerroksiseksi ja tokihan sielläkin oli synttärijuhlinnat meneillään. 
Kun yhdessä tehdään, priimaa pukkaa. 💛

 
Bingo on Toivon lempparijuttuja. Ja Toivo sai kauniita kukkiakin 💜



Viirejä, pienen rautalanka-Toivon pikkuesineitä, taideteoksia, taikinan tekoa, porkkanan kuorimista tai purjon silppuamista tai vaan mukana olemista: kaikki yhtä tärkeää. Saa osallistua muttei oo pakko. Kävijät tekee Toivon. 💓

Ensi viikolla Toivossa on ohjelmassa: 

Maanantaina 4.9. Toivo on KIINNI. Ohjaajat kirjoittelee jatkorahoitushakemusta jotta toiminta saa edellytykset jatkua kuten aiemmat 19 vuottakin :) 

Tiistaina 5.9. Toivo on avoinna 10-12.45. Lähdetään 12.45 kävelemään Kulttuuripaja Casaan tutustumaan yhdessä. Turun kulttuuripaja Casa on tarkoitettu 18-35 vuotiaille, joilla on haastava vaihe elämässä ja kaipaa sisältöä arkeen. Paja on avoinna tiistaista perjantaihin ja sisältää vaikka mitä vertaisohjaajien ja kahden työntekijän toimesta tapahtuvaa ryhmätoimintaa, lisätietoa: www.turku.sosped.fi/tule-mukaan. Mennään tutustumaan yhdessä. Kaikki, jotka miettivät yli-ikäistymistä Toivon suhteen, erityisellä lämmöllä mukaan, tuollahan yläikäraja on 35v.  :)

Keskiviikkona 6.9. Toivo on avoinna 10-15. Joskus-hyvin useinkin-on tärkeää "vain olla". Antaa tilaa senhetkiselle ololle, tehdä mitä mieleen tulee tai vain antaa energian ja ajatusten virrata Toivon sohvalla. 

Torstaina 7.9. Toivo on avoinna 10-15. Pelaillaan, ollaan yhdessä ja jutellaan. 

Perjantaina 8.9. Toivo on kiinni, mutta muista tänäänkin vaalia kaikkea hyvää. Rapsuta kissaa, keitä itsellesi kunnon kahvit tai teetä, tervehdi naapuria tai hae vaikka itsellesi kirjastosta kirja jonka äärellä viikonloppu menee lempeästi. Se mihin kiinnität huomiosi, lisääntyy.

 

Kiitos tästä viikosta kaikille!  Nähdään taas!


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.